Latest News

Қорытынды педагогикалық кеңес

Колледждің қорытынды педагогикалық кеңесі Астана қаласы білім басқармасының ТжКБ бөлімі басшысының қатысуымен дәстүрлі емес форматта іскерлік ойын түрінде өтті. Онда педагогикалық ұжымның міндеттерді орындау дәрежесі, алдағы қызметтің мәселелері мен перспективалары талқыланды. Сонымен қатар, сыбайлас жемқорлық тәуекелдерін ішкі талдау нәтижесі қаралып,…

Электрондық еңбек биржасы

Халықты жұмыспен қамту саласындағы мемлекеттік көрсетілетін қызметтер жобасы шеңберінде «Электрондық еңбек биржасы» мемлекеттік ақпараттық порталы арқылы колледж студенттері жазғы демалыс кезінде жұмысқа орналасып, жағымдыны пайдалымен ұштастыра отырып, қоғамдық жұмыстармен айналысуда.  Жұмыс барысында студенттер гүл өсімдіктеріне күтім жасап, гүл көшеттерін өсіруге…

Шеберлік байқауы

Колледж студенттері арасында «Автомобиль көлігіне техникалық қызмет көрсету, жөндеу және пайдалану» мамандығы бойынша «Қозғалтқыштарды бөлшектеу-құрастыру» тақырыбында кәсіптік шеберлік байқауы өткізілді.Рахимов Радион, Гринвальд Евгений және де Ешимов Ержигит қатысқан байқаудың мақсаты – студенттердің кәсіби шеберлігі мен шығармашылығын арттыру және кәсіби құзіреттіліктерін…

Табысты түлектермен кездесу

Профи TIME» жобасы аясында 1 курс студенттерімен колледждің табысты түлектерімен кездесу ұйымдастырылды.Кездесуге «Туризм» мамандығын 2017 жылы үздік дипломмен бітірген түлегі, «Туризм» орталығының нұсқаушысы Дюсенбаева А.А., «Тамақтандыруды ұйымдастыру» мамандығының 2019 жылғы түлегі, «Burritos» мейрамханасының бас-аспазшысы Махов К.С., «Орман шаруашылығы» мамандығының 2020…

Инновациялық рецепттер мен тағамдарды креативті безендіруді үйренуде.

«Аспаз ісі» құзыреттілігі бойынша World Skills стандарттары бойынша «Тамақтануды ұйымдастыру» мамандығы «Аспаз» біліктілігінің 2 курс студенттері әлеуметтік серіктестер базасында кәсіби тәжірибе кезінде жеңіл тағамдар мен тәтті тағамдарды дайындауға машықтанады. Инновациялық рецепттер мен тағамдарды креативті безендіруді үйренуде.

“Наубайхана ісі”: 2-ші курс студенті “Тамақтандыруды ұйымдастыру” мамандығының “Аспаз” біліктілігі бойынша WorldSkills стандартына сай хала өрімдерін дайындау жолдарын меңгеріп, пысықтауда

“Тамақтандыруды ұйымдастыру” мамандығының “Аспаз” біліктілігінің 2 курс студенті “ Наубайхана ісі” құзыреттілігі бойынша World Skills стандартына сай хала өрімдерін дайындау жолдарын меңгеріп, пысықтауда

Суық тағамдар мен жеңіл тағамдардың заманауи үрдістерін игеріп жатқан шеберлер!

ОПэ-23к тобында өндірістік оқыту шеберлері А.А.Хижинская мен Н.А.Шакиева «Суық тағамдар мен жеңіл тағамдарды дайындаудың заманауи үрдістері» тақырыбында шеберлік сыныбын өткізді. Шеберлік сабағында студенттер шеберлердің жетекшілігімен брускеттер, канапе, коктейль салаттары, қытырлақ салат дайындады.Бұл іс-шара тәжірибелік дағдылар мен эстетикалық талғамды қалыптастыруға, сонымен…

Тамақтандыруды Ұйымдастыру Мамандықтары №26 Мектеп-Гимназиясында: Тоқаш Пішіндеу, Корпустық Кәмпиттер Дайындау және Майлық Бүктеу Шеберлік Сыныптары

«Тамақтандыруды ұйымдастыру» мамандығының өндірістік оқыту шеберлері №26 мектеп-гимназиясында тоқаштар, корпустық кәмпиттер дайындау және майлықтарды бүктеу бойынша шеберлік сыныптарын өткізді.9-сынып оқушылары «Жүрек», «Шамрок», «Қайық», «Көбелек», «Өрмекші», «Қызғалдақ» және т.б. пішінді тоқаштарды пішіндеуді үйренді.Сонымен қатар, әртүрлі қоспаларды қолдана отырып, корпус кәмпиттерін дайындау…

Шеберлік сабағы

Опэ-23к эксперементті тобымен Трайфл дайындау технологиясы бойынша 4курс студенттері Сағындық Акерке жəне Аппас Амина мен бірлесіп “Шеберлік сабағы “өтті. Сабақ барысында студенттер белсене қатысып, өз қызығушылықтарын арттырды. Трайфлды өздері дайындап, алғашқы дағдыларын меңгерді.Провели ОПэ-23к экспериментальной группе мастер класс, совместно с…

Құймалы тәттілер

ОПпэ-23р эксперименттік тобында «Салмасы әртүрлі құймалы тәттілер» тақырыбында шеберлік сабағын өткізді. Балалар шоколадты дайындаумен танысып, шыңдау техникасын үйренді. Студенттер тапсырманы өте қызығушылықпен орындап, тәттілер жасаудағы алғашқы дағдыларын меңгерді. Провела мастер класс в экспериментальной группе ОПпэ-23р. На тему Наливные конфеты с…